Våra recept
Här delar vi och våra kunder med oss av våra bästa recept där våra produkter ingår. Hoppas det smakar!
Ugnsrostade tomater
Hoffrekullen Tomater av olika slag
Rapsolja eller olivolja
Salt och peppar
Lök och vitlök (kan uteslutas)
Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsform med skinnsidan ner. Blanda runt med olja och kryddor. Lägg i hackad lök och vitlök om du vill. Rosta i ugnen på 150-180 grader ca 1-2 timmar. Går utmärkt att frysa för att användas till vinterns soppor, köttfärssås och grytor.
“Soltorkade” tomater i ugn
Hoffrekullen Plommontomat
Rapsolja eller olivolja
Kryddor och salt
Halvera tomaterna och lägg dem i en oljad ugnsform med skinnsidan ner. Krydda och salta. Rosta/torka i ugn på 130-150 grader i flera timmar tills tomaterna är torra. Var uppmärksam så de inte blir brända! Lägg tomaterna i en glasburk och fyll på med god olja. Se till att tomaterna är helt täckta av olja. Vill du ha en twist använder du en smaksatt olja. Både oljan och tomaterna är goda att använda i matlagingen!
Lindgrens gurkor, sötstark smörgåsgurka
Tvätta och borsta gurkorna noga och skär bort stjälkfästena. Skiva gurkorna och hacka dillen. Lägg gurka, dill, salt, socker, senapsfrö i en rymlig plasthink. Rör om och låt stå svalt i 2-3 dygn. Rör om 2 gånger om dagen. Packa gurkan i väldiskade burkar med atamonsköljda lock. Förvara burkarna i kylskåp.
Tack till Tina och Torbjörn!
Tant Koftas potatissallad-enkel och god
1 kg kokt kall potatis
2 små inlagda saltgurkor från Hoffrekullen (helst den vita)
10 cocktail-kapris eller 1,5 msk vanlig kapris
1 liten gul lök med mild smak ( Roscofflök som finns i Hoffrekullens gårdsbutik är den bästa) Purjolök kan duga…
Sås:
1,5 dl crème fraiche
- 0,75 dl majonnäs
- 1 msk helt vanlig senap
- grovmalen svartpeppar eller annan god pepparblandning
- salt
Skär potatisen i lagom stora bitar. Gör detsamma med övriga ingredienser. var inte för noggrann. Det blir godare om det är så finhackat. Då känner du de olika smakerna tydligare.
Blanda ihop såsen och smaka av med salt och peppar. Potatissalladen blir godast om den får stå ett par timmar innan servering.
Tack till Lotta, alias “Tant Kofta” för både recept och “tomatsockor” (stickpaket finns att köpa i Hoffrekullens gårdsbutik och hos Tanta Kofta.)
“Soltorkade” tomater i ugn
Hoffrekullen Plommontomat
Rapsolja eller olivolja
Kryddor och salt
Halvera tomaterna och lägg dem i en oljad ugnsform med skinnsidan ner. Krydda och salta. Rosta/torka i ugn på 130-150 grader i flera timmar tills tomaterna är torra. Var uppmärksam så de inte blir brända! Lägg tomaterna i en glasburk och fyll på med god olja. Se till att tomaterna är helt täckta av olja. Vill du ha en twist använder du en smaksatt olja. Både oljan och tomaterna är goda att använda i matlagingen!